MEIDÄN MINITALO ~ BLOGI

Tämä blogi sisältää rakennuskokemusten lisäksi räikeitä tunneoksennuksia arjesta, jonka keskellä unelmia elvytetään väsymyksestä-, määräaikaisista työsuhteista-, ja monimutkaisista ihmissuhteista huolimatta.

Tällä sivulla näet uusimman blogitekstin. Aikaisemmat kirjoitukset löydät päivämäärän mukaan tietokoneella sivun oikeasta reunasta, ja mobiililla sivun alareunasta. Yläpalkista voit myös valita blogitekstit alalehdiltä järjestyksessä uusin/vanhin ensin. Enjoy!

9Lives Oy - Kai tiedätte, että ihmisellä on vain yksi henki ja elämä? / 25.11.2018

Ihmettelen ajan kulkua – kuinka minuutit voivatkaan tuntua ikuisuudelta, viikkojen kiitäessä ja kuukausien vaihtuessa? Toisinaan aika ottaa ja pysähtyy, kuten kävi torstaina.

Olin tapaamisessa, äänetön älylaitteeni takin taskussa. Lienee jokaisen vanhemman painajainen havahtua hetkeen, jossa yhteydenpitolaite on täyttynyt tekstiviesteistä ja vastaamattomista puheluista. Sisäisen paniikin kourissa on yllättävän vaikeaa suoriutua hyvin yksinkertaisista toimista, kuten puhelimen käyttäminen.

Perheen pienin oli saanut päiväkodissa sairaskohtauksen, johon sisältyi mm. turvonnut ylähuuli, vaikeudet hengittää, tajuttomuutta ja kouristelua. Päiväkodin hoitajat eivät saaneet lasta hereille. Adrenaliinikynää käytettiin, hätänumeroon soitettiin. Ambulanssi tuli – lapsi tarkastettiin.

Päiväkodin henkilökunnan mukaan, heidän kertomustaan tapahtuneesta ei kuitenkaan otettu ensihoidon toimesta vakavasti. Tätä väitettä tukee mm. käynnistä tehty kirjaus, jossa kouristelu ja tajuttomuus on jätetty mainitsematta kokonaan.

Ambulanssin henkilökunta näyttää vain päättäneen, että lapsi on nähnyt pahaa unta. Lasta ei viety sairaalaan, vaan hänet jätettiin päiväkotiin. Hoitajille annettiin ohjeeksi jatkaa päivää normaalisti tilannetta seuraillen.

Tähän kohtaan lienee hyvä pysähtyä.

Ensihoidossa tapahtumapaikalle saapui 9Lives Oy, joka kotisivuillaan kertoo mm. edistävänsä suomalaisten hyvinvointia hädän hetkellä.

Saavuttuani itse paikalle, nähtyäni hoitohenkilökunnan järkyttyneet kasvot ja lapseni olemuksen, soitettuani päivystysapuun – kuultuani heidän erittäin napakan ohjeensa toimittaa lapsi välittömästi päivystykseen… En voi kuin hämmästellä ambulanssihenkilökunnan toimia. Hämmästyneitä olivat myös sairaalan hoitohenkilökunta ja lastenlääkäri.

9Lives Oy - Kai tiedätte, että ihmisellä on vain yksi henki ja elämä?

Me emme edelleenkään tiedä mikä pienelle rakkaalle tyttärellemme tuli. Lapsi on tapahtuman jälkeen ollut väsynyt, ajoittain kovin vaisu, ja valitellut päänsärkyä. Tilannetta seurataan nyt tarkasti, EEG on tiistaina, toivottavasti sitten olemme viisaampia.

Alla valmiiksi tullut DIY-minitalopianoni, joka tosin tuntuu nyt hieman merkityksettömältä ja etäiseltä.