MEIDÄN MINITALO ~ BLOGI

Tämä blogi sisältää rakennuskokemusten lisäksi räikeitä tunneoksennuksia arjesta, jonka keskellä unelmia elvytetään väsymyksestä-, määräaikaisista työsuhteista-, ja monimutkaisista ihmissuhteista huolimatta.

Tällä sivulla näet uusimman blogitekstin. Aikaisemmat kirjoitukset löydät päivämäärän mukaan tietokoneella sivun oikeasta reunasta, ja mobiililla sivun alareunasta. Yläpalkista voit myös valita blogitekstit alalehdiltä järjestyksessä uusin/vanhin ensin. Enjoy!

Rakkaudesta lajiin? / 11.03.2019

Haluaisin aloittaa nasevasti tai edes vähän hauskasti, mutta eipä lähde – eikä naurata. Mennään staattisella apatialla sitten, kai luova ehtii olla myöhemminkin.

Kävin 5.3. kaupungintalolla palaverissa, paikalla oli olosuhteisiin nähden paljon viranomaisia ja asiantuntijoita, joiden kanssa keskustelimme kotimme kohtalosta. Oma agendani oli selvittää, missä järjestyksessä ja millaista lupaa pitää hakea ja olla, jotta projekti kestäisi päivänvaloa ja olisi laillinen.

Sain minä vastauksia, selkeitä ohjeita – joista kiitos! Halusin jakaa kaiken kanssanne heti, mutta koska aiheen ympärillä liikkuu mielestäni aivan riittävästi luulo- ja kuulopuheita, ennakkoluuloja ja uskomuksia, haluan tarkistaa jokaisen yksityiskohdan juurta jaksaen kaikilta asiaa koskevilta viranomaisilta.

Olen vitkutellut kirjoittamisen kanssa kuusi päivää, koska kaikkiin kysymyksiin ei ole vielä vastattu. Itseasiassa kaikkia kysymyksiä ei ole vielä edes kysytty. Tähän uppoaa mielettömästi aikaa ja energiaa – varmaan kukaan ei ylläty. Välillä vatsaan sattuu, väsyttää. Ei voi kuin toivoa, että lopussa kiitos seisoo.

Muuten menee niin kuin menee, perheen pienin on toista kierrosta kevätflunssassa. Kotona istuminen tympii ja kyllästyttää. Pikkukodin osalta kaikki on jäissä, byrokratia ensin – yhtään ylimääräistä riskiä en ota.

p.s. Käytiin 1,5 viikkoa sitten kaverin kanssa Riksussa pällistelemässä rakennustarvikkeita, taas olisi vaikka mitä huippumahtavaa lahjoitusmatskua tarjolla. Täytyy ruveta järjestelemään kyytejä, kunhan tässä nyt kykenee.

p.s.2 Tiesittekö, että rakennuslupaa varten tarvitsee materiaalitodistukset, joita ei muuten kierrätystavarasta saa. Että jes… Kattellaan...